Den Danske Filmskole
Visuel Worldbuilding introducerer metoder til at skabe visuelle Story Worlds til fortællinger på tværs af kunstformer og medier. Deltagerne introduceres til en helt ny arbejdsmetode, hvor de ud fra 5 parametre (STJERNEN) på kort tid udvikler et univers og efterfølgende lærer, hvordan dette kan omsættes til tværmediale formater. Med udgangspunkt i universtankegangen introduceres forelæsningen “De arketypiske rum”, der handler om, hvordan rummene har og har haft betydning for fiktionsuniverser og fortællingen, og dermed fortæller det, der ikke bliver sagt med ord.
I workshoppen arbejder deltagerne ud fra intuitive metoder, hvor kreativiteten sættes fri. Deltagerne laver speed-workshops og øvelser undervejs, hvor der udvikles et konkret univers.
sammen med Simon Jon Andreasen
Den danske filmskole
Det fortællende rum er en del af en større Workshop jeg afholder på Den danske Film skoles
DYNAMISK FUNKTION, bevægelser og retninger.
FORM, afstande og placeringer
FORM, kroppens propositioner og holdning i rummet
Rummet skabes af bevægelse og handling. Rummet opstår ved at nogen gør noget. Rummet er en begivenhed, ikke en beholder. Rummet blev betragtet som neutralt, som en beholder, en uendelig udstrækning eller et koordinatsystem i hvilket man kunne placere de levede rum, det vi også kan kalde steder. Men bl.a. Heidegger vendte metafysikkritisk rundt og gjorde op med denne forestilling, han argumenterede for at det levede rum eller stedets første og eneste virkelige rum, er en begivenhed. Han peger samtidig på at skabelsen af levet rum har at gøre med kroppen, med perception, bevægelse og handling, og mindre med fx erindring og historie. Det levede rum bliver noget åbent, et sted for skift og forvandlinger, alt andet end statisk og selvhvilende.
VRejsen i biosfæren, en Virtuel Reality oplevelser og en workshop om klimaforandringernes problematikker i lærings øjemed.
VRejsen, handler om klimaforandringer tre forskellige steder i verden. Det er udformet som et rollespil, hvor eleverne inddeles i grupper og får en rolle som undersøgere af klimaet formet efter rollemodeller fra den virkelige verden. Grupperne forbereder sig naturfagligt til deres rejse i KLIMALABORATORIET, til et land hvor de skal møde et klimavidne og se dennes verden. De er meget bevidste om, at de er på en mission for at indsamle viden. I REJSEPORTALEN påfører grupperne sig VR-brillerne og bliver ”teleporteret” ud til et vidne, der har mærket klimaforandringerne på egen krop: Præsident Anote Tong på Kiribati (oversvømmelser, vandstandsstigninger), doktor og professor Zhu i Kina, der har fået en dødelig kræftdiagnose på grund af forureningen og farmeren Umbekka i Jordan, som prøver at leve op til et løfte om at give sin farm videre til sine børn, på trods af alt omkring hende tørrer ud. Hjemme igen arbejder eleverne i KLIMALABORATORIET gruppevis på at systematisere deres viden og oplevelser. Resultaterne fremlægges i KLIMAPANELET.
9 klasse i samarbejde med: Maglegårdsskolen i Hellerup, Fox Media Documentaries ApS
arrangør Liselotte Justesen for den danske filmskole
DE 5 ARKETYPISKE RUM, betydningsaspektet
”Det private rum”, (Inner life)
”Det iscenesatte rum”, (Stages)
”Det transitte rum”, (lost in transition)
”Magtens rum” (spaces of power)
”Det labyrintiske rum”, (caught in the labyrinth)
foto af Nicoline Skotte
arrangør, Liselotte Justesen & Marie Trolle for Tåstrup skole
I VINDUET MELLEM HJERTER arbejder børnene gruppevis med deres egne fortællinger som omsættes til animations film.
workshoppen primære fokus er: historiefortælling og modelbygning.
10-14 år
Styrker børnenes: kreativitet, evne til samarbejde, evne til at omsætte ide til konkret resultat, evnet til at indgå kompremisser, kognitive egenskaber.
Støttet af, Statens kunstfond huskunstner ordning
Mandala workshop med unge fra Harløse Skole, der lever med autisme vi arbejder med: mod, glæde, sorg, vrede kunst, natur og menneske hænger sammen ❤ støttet af #StatensKunstfond #HillerødKommune #Mangholm
Temaet for workshoppen er natur, kunst og symbolik, hensigten er, at gruppen af deltagere får en oplevelse og læring om natur i samklang med kunst og symbolik, ved sammen at skabe et fælles værk - en natur-Mandala på en af Mangholms marker.
Med afsæt i følelserne: GLÆDE, VREDE, SORG, KÆRLIGHED bliver hver deltager inviteret til at samle symboler i naturen. De indsamlede materialer omsættes til en Mandala, Mandalaen fotograferes med drone, og udstilles senere i kulturregi.